suprimarea-firelor-de-sutura

Suprimarea firelor de sutura la domiciliul pacientului Bucuresti - Ilfov
(scoaterea firelor de la operatie)

Sutura chirurgicala reprezintaƒ totalitatea manevrelor de refacere anatomica a continuitatii planurilor unei plagi si de mentinerea a lor in contact, in scopul unei cicatrizari rapide si cit mai functionale a tesuturilor. Formatiunile sau straturile anatomice respective au fost sectionate anterior de catre un agent, fie accidental, fie in cursul unui act operator.
Sutura chirurgicala este una dintre cele mai utilizate manopere in chirurgie. Ea s-a perfectionat mult in ultimii ani, atat in ceea ce priveste tehnica chirurgicala, dar si in ceea ce priveste materialele folosite, ceea ce explica succesele obtinute in chirurgia de transplant, vasculara, digestiva, etc.
Practic, ea se adreseaza tuturor tesuturilor si organelor corpului uman.

SUPRIMAREA:
  • Se face in functie de factorii locali si generali ce favorizeaza sau intarzie cicatrizarea.
  • Vascularizatia bogata a regiunii (de exemplu la gat), favorizeaza cicatrizarea si permite scoaterea firelor dupaƒ 2-4 zile.
  • Diabetul zaharat, hipoproteinemia, neoplaziile, infectia locala, imunodepresia, intarzie procesul de cicatrizare, deci si scoaterea firelor.
  • De obicei, firele se scot la 7 zile, iar in zonele supuse tensiunii (cot, genunchi) se vor scoate dupa 10-12 zile.
  • Se dezinfecteaza plaga, dupa care se prinde firul cu o pensa de unul din capete, se tractioneaza usor si se taie unul din bratele firului sub nod, la nivelul partii curate a atei din derm, pentru a nu infecta plaga prin trecerea portiunii de fir ce a fost in exteriorul plagii.
  • Sectiunea se face cu ajutorul foarfecelui sau a bisturiului. Se trage de fir pana acesta este scos, dupa care plaga se panseaza.
  • Dupa suprimarea firelor de sutura, se ment›ine pansamentul inca 2 zile.
PROGRAMARI
☎ 0732.528.136
URGENTE
☎ 0799.058.058