montare-branula-la-domiciliul-pacientului

Montare BRANULA la domiciliul pacientului Bucuresti - Ilfov

Montarea unei branule presupune insertia unui cateter intr-o vena periferica cu scopul de a avea un abord venos pe durata administrarii tratamentului perfuzabil.

Scopul montarii branulei:

Explorator:

  • recoltarea probelor biologice ( sange) pentru analizele de laborator precum cele biochimice,hematologice, serologice si bacteriologice.

Terapeutic:

  • administrarea unor medicamente sub forma injectei si a perfuziei intravenoase.

Selectarea cateterului si a locului de insertie se va face in functie de tipul, durata si frecventa tratamentului pe care pacientul le are prescrise de medicul curant, accesibilitatea patului venos al pacientului, varsta si constitutia fizica a pacientului. Daca este posibil, se va alege o vena la bratul sau mana nondominanta.

Locurile preferate de punctionare venoasa sunt vena cefalica si basilica a bratului si cele de pe partea dorsala a mainii. Se pot aborda si venele de la nivelul piciorului, dar creste riscul de tromboflebita. Un cateter periferic permite adminstrarea de solutii lichide, sange si derivate din sange, si menţine accesul venos permanent. Inserţia unui cateter periferic este contraindicata la braţul sau mina care prezinta leziuni, edeme, arsuri, la braţul sau mana corespunzatoare plagii operatorii la pacientele mastectomizate. De obicei, daca o vena este lezata ( hematom, echimoza etc) se va alege un nou loc de puncţionare intotdeauna deasupra zonei lezate, niciodata sub zona lezata.

PROGRAMARI
☎ 0732.528.136
URGENTE
☎ 0799.058.058