perfuzii-acasa

Administrare PERFUZII la domiciliul pacientului Bucuresti - Ilfov


Introducerea pe cale parenterala, picatura cu picatura, a solutiilor pentru reechilibrare hidro-electrolitica, hidro-ionica si volemica a organismului.

Scopul: hidratarea si mineralizarea organismului, alimentatia pe cale parenterala. Modificarile din lichidul extracelular duc la aparitia mai multor sindroame de deshidratare:
  • Deshidratarea izotona: atunci cand aportul insuficient sau pierderile intereseaza atat apa cat si electrolitii in aceeasi proportie.
    Exemple: varsaturi,diaree, fistula gastrica, aspiratie gastrica, paracenteza accentuate, hemoragii masive (sunt situatii in care se pot pierde 2-3-5 l /24 h)
  • Deshidratarea hipertona: cand se elimina apa in cantitate mai mare decat sarurile si electrolitii.Ex.: transpiratii exagerate, diabet zaharat, insolatie,febra)
  • Deshidratarea hipotona: cand se elimina saruri in cantitate mai mare decat apa.
Stabilirea necesitatilor hidrice si minerale ale organismului se face prin: stabilirea felului deshidratarii si investigatii de laborator. Atunci cand nu se poate stabili felul deshidratarii se administreaza in parti egale glucoza + solutii izotonice de saruri minerale. Cantitatea lichidelor necesare organismului se stabileste prin insumarea ratiei de intretinere(adica pierderile de lichide/24 h) si a ratiei de corectare(se face pe baza analizelor de laborator de catre medic) a dezechilibrelor anterioare.

Tipuri de fluide:
  1. Izotonice – au aceeasi concentratie cu lichidul organismului, cu plasma.
  2. Hipertonice – au concentratia mai mare decat lichidul organismului, decat plasma.
  3. Hipotonice – concentratia mai mica decat lichidul organismului, decat plasma.
PROGRAMARI
☎ 0732.528.136
URGENTE
☎ 0799.058.058